Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Elriasztja a szúnyogokat jót tesz a száj egészségének
  2024-03-05 22:17:52, kedd
 
  Elriasztja a szúnyogokat és jobb szájegészséget biztosít - eukaliptuszolaj

Az illóolajokat belsőleg ugyan nem alkalmazhatjuk, maximum szájüreg-öblögetésre, mégis nagyon sokféleképpen felhasználhatjuk azokat. Cikkünkben az eukaliptusz-illóolaj csodás hatásairól lesz szó.

Nyáron igencsak gyakori, hogy szúnyogok szaporodnak el a környékünkön, és ezek aztán nem kímélnek sem időset, sem fiatalt, sem gyereket - megcsípnek bennünket, hogy aztán nagy piros foltot és dudort hagyjanak a bőrünkön, amely fáj és viszket is. Az eukaliptuszolajat azonban - valamilyen bőrtápláló olajjal elkeverve - a bőrünkön is alkalmazhatjuk. Ha például erdei kirándulásra megyünk, érdemes a fedetlen testrészeinket bekenni egy ilyen eleggyel, merthogy a szúnyogok nem szeretik a hűsítő, mentolos illattal bíró eukaliptusz illatát.

Az illóolajok - különösen a téli megfázásos időszakban az eukaliptusz-illóolaj - aromaterápiás hatásait mindenképpen érdemes kihasználni. Használhatjuk a gőzölési formát - amikor is vízbe csepegtetünk illóolajat és fölé hajolunk -, vagy diffúzorba is csepegtethetünk az illóolajból. Az eukaliptusz-illóolaj ugyanis nagyon hatékony a tüdő és a légutak megtisztításában és előnyös lehet a légúti fertőzések leküzdésében, merthogy olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek hatékonyak a vírusok, a gombák és a baktériumok ellen.

Az ízületi gyulladás egy krónikus betegség, amely nagy fájdalommal is együtt járhat. Ugyan léteznek rá kenőcsök, gyógyszerek és krémek, de mielőtt ezekhez nyúlnánk, mindenképpen tegyünk egy próbát az eukaliptusz-illóolajjal, mivel nagyon hatékony a gyulladás csökkentésében és a fájdalom csillapításában. Keverjünk el egy evőkanálnyi szőlőmagolajat, jojobaolajat vagy kókuszolajat és 10-15 csepp eukaliptusz-illóolajat, és ezzel kenegessük a fájó testrészt.

Egy vizsgálatba olyan személyeket vontak be, akiket térdprotézissel operáltak. A vizsgálati alanyokat 2 csoportra osztották. Az egyik csoport tagjainak műtétet követően eukaliptusz-illóolajat kellett belélegezniük, míg a másik csoport tagjainak nem. Azok, akik az illóolajat belélegezték, sokkal kisebb fájdalomról számoltak be, mint azok a betegek, akiknek nem volt lehetőségük az illóolaj belélegzésére. Az illóolajat belélegzőknek az idegrendszerére és vérnyomására is pozitívan hatott az eukaliptusz-illóolaj, ugyanis sokkal kiegyensúlyozottabbak voltak, és a vérnyomásuk is csökkent. Ezek a pozitív hatások az eukaliptusz-illóolajban található 1,8-cineol vegyületnek volt köszönhető.

Az eukaliptusz illóolaja nemcsak műtét után lehet a támaszunk, de műtét előtt is nagy hasznát vehetjük. A szorongás nagyon gyakori műtét előtt. Talán nincs is olyan ember, aki ne idegeskedne a műtét előtti órákban, percekben. Azonban az eukaliptusz-illóolaj belélegzése nagyon hatékony a szorongás csökkentésében is.

Ma már olyan rágógumival is találkozhatunk, amely eukaliptuszolajat tartalmaz. A rágózás önmagában is nagyon hasznos, hiszen eltávolítja a fogakról és az ínyről a lepedéket, illetve ezzel segít megakadályozni az ínygyulladás és az ínyvérzés kialakulását. A cukormentes rágógumi jó a nyálmirigyek stimulálására, azonban nem helyettesíti a fogselymet és a fogmosást.

Az eukaliptusz-illóolajat csakis öblögetésre használhatjuk, vízzel hígítva. Ha lenyeljük, sokféle mellékhatás jelentkezhet: szédülés, álmosság, gyomorpanaszok, izomkontroll elvesztése.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: felhasználhatjuk, megtisztításában, idegrendszerére, csepegtethetünk, eukaliptuszolaj, térdprotézissel, csillapításában, alkalmazhatjuk, találkozhatunk, szőlőmagolajat, csökkentésében, megakadályozni, gyomorpanaszok, testrészeinket, szájegészséget, sokféleképpen, belélegezniük, belélegzésére, belélegzőknek, használhatjuk, aromaterápiás, stimulálására, mindenképpen, kirándulásra, vegyületeket, belélegezték, csepegtetünk, jojobaolajat, kókuszolajat, leküzdésében, környékünkön, ínygyulladás, kialakulását, illóolajokat, helyettesíti, nyálmirigyek, illóolajokat belsőleg, eukaliptuszolajat azonban, fedetlen testrészeinket, ilyen eleggyel, illóolajok –, téli megfázásos, gőzölési formát, légutak megtisztításában, légúti fertőzések, baktériumok ellen, ízületi gyulladás, krónikus betegség, gyulladás csökkentésében, fájdalom csillapításában, evőkanálnyi szőlőmagolajat, fájó testrészt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jónás Tamás – Végtelen b...  Az igazi szeretetért rendszeri...  A sors  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Alázat  Csak a fogyatkozás látható  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Alázat  Tavaszi kép  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Paul David Tripp Április 19  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Kövesd a cowboyt!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép estét  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kövesd a cowboyt!  Png kislány  Png csokor  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Irgalom és ítélet  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Németh László tollából  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Facebookon kaptam  Alvó cicák  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png csokor  Png ház  Paul David Tripp Április 19  Reggel van  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Esti kép  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Alázat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Png cica  Szép napot kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Mai harmónia kártyám  Png kislány  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Lóhere  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó 
Bejegyzés Címkék
illóolajokat belsőleg, eukaliptuszolajat azonban, fedetlen testrészeinket, ilyen eleggyel, illóolajok &#8211, téli megfázásos, gőzölési formát, légutak megtisztításában, légúti fertőzések, baktériumok ellen, ízületi gyulladás, krónikus betegség, gyulladás csökkentésében, fájdalom csillapításában, evőkanálnyi szőlőmagolajat, fájó testrészt, vizsgálatba olyan, vizsgálati alanyokat, egyik csoport, másik csoport, illóolajat belélegezték, illóolaj belélegzésére, illóolajat belélegzőknek, pozitív hatások, eukaliptusz illóolaja, szorongás nagyon, műtét előtti, szorongás csökkentésében, rágózás önmagában, ínyvérzés kialakulását, cukormentes rágógumi, nyálmirigyek stimulálására, felhasználhatjuk, megtisztításában, idegrendszerére, csepegtethetünk, eukaliptuszolaj, térdprotézissel, csillapításában, alkalmazhatjuk, találkozhatunk, szőlőmagolajat, csökkentésében, megakadályozni, gyomorpanaszok, testrészeinket, szájegészséget, sokféleképpen, belélegezniük, belélegzésére, belélegzőknek, használhatjuk, aromaterápiás, stimulálására, mindenképpen, kirándulásra, vegyületeket, belélegezték, csepegtetünk, jojobaolajat, kókuszolajat, leküzdésében, környékünkön, ínygyulladás, kialakulását, illóolajokat, helyettesíti, nyálmirigyek, izomkontroll, jelentkezhet, vérnyomására, cukormentes, baktériumok, fájdalommal, eukaliptusz, mellékhatás, öblögetésre, gyógyszerek, kihasználni, illóolajból, eltávolítja, illóolajban, vegyületnek, fájdalomról, vérnyomásuk, lehetőségük, személyeket, vizsgálatba, belélegzése, rágógumival, illóolajjal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4013
  • e Hét: 28904
  • e Hónap: 60390
  • e Év: 265091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.